Анкета

Вслушвате ли се в думите на хората около Вас?

Крави и сърни се насочват по елетропроводите

Повечето крави и сърни стоят в посока север-юг, но високоволтовите електропроводи объркват животните, съобщи Асошиейтед прес.

Край електропроводи на североизток-югозапад или северозапад-югоизток животните пасат в произволна посока.

Когато електропроводите са ориентирани на изток-запад, животните застават в същата посока, твърдят Хинек Бурда и Сабине Бегал от факултета по биология на университета на Дуисбург-Есен и техни чешки колеги.

Учените са изследвали посоката на кравите и сърните със спътникови снимки. Екипът обявява, че ориентацията на кравите в посока север-юг е по земното магнитно поле.

Земното магнитно поле се използва от птици при дългите им полети. Смята се, че го усещат и някои костенурки и риби.

Ново изследване потвърждава, че животните реагират на магнитните сили, защото електропроводите също създават магнитно поле. Вятърът и времето също могат да се отразят върху посоката на кравите. Когато тези фактори не са значими обаче, две-трети от животните застават в посока север-юг.

назад ...

Когато София Вергара е била на 19

Тези дни тя е най-високо платената телевизионна актриса благодарение на ролята си на Глория Делгадо-Причет в сериала „Модерно семейство”. Но през 1992 г., София Вергара е била просто поредният безименен модел, който се опитва да си проправи път в модната индустрия.

Наскоро появили се снимки показват красавицата, която сега е на 41, когато е била едва на 19-годишна възраст. На фотосите Вергара позира в различни бански костюми, само четири месеца след раждането на сина й Маноло. Трудно е да се повярва от снимките, че тя наскоро е родила бебе. Провокативните снимки са правени на колумбийското крайбрежие.

прочети повече ...

Лурдес върви по стъпките на Мадона

Доказвайки, че е точно като всяка друга майка, която гледа как детето й играе на сцената, Мадона не успя да скрие колко горда се чувства в неделя вечерта.

Суперзвездата сподели снимка с онлайн последователите си в Туитър, на която е дъщеря й Лурдес Леон. Снимката е от финалната вечер на училищната постановка, в която участва Лурдес. 17-годишното момиче е било част от младия актьорски състав на представлението „Бълха в ухото й”, което се игра в Училището за сценични изкуства LaGuardia в Манхатън.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии