Анкета

Вслушвате ли се в думите на хората около Вас?

Крави и сърни се насочват по елетропроводите

Повечето крави и сърни стоят в посока север-юг, но високоволтовите електропроводи объркват животните, съобщи Асошиейтед прес.

Край електропроводи на североизток-югозапад или северозапад-югоизток животните пасат в произволна посока.

Когато електропроводите са ориентирани на изток-запад, животните застават в същата посока, твърдят Хинек Бурда и Сабине Бегал от факултета по биология на университета на Дуисбург-Есен и техни чешки колеги.

Учените са изследвали посоката на кравите и сърните със спътникови снимки. Екипът обявява, че ориентацията на кравите в посока север-юг е по земното магнитно поле.

Земното магнитно поле се използва от птици при дългите им полети. Смята се, че го усещат и някои костенурки и риби.

Ново изследване потвърждава, че животните реагират на магнитните сили, защото електропроводите също създават магнитно поле. Вятърът и времето също могат да се отразят върху посоката на кравите. Когато тези фактори не са значими обаче, две-трети от животните застават в посока север-юг.

назад ...

Препиването в тийнейджърските години води до депресия и алкохолизъм

Прекаляването с алкохола през тийнейджърските години може да причини дълготрайни увреждания на мозъка в зряла възраст.

Това е така, защото пиенето на големи количества алкохол в ранна възраст може да увреди мозъка и да доведе до трайни промени в ДНК-то. Това, от своя страна, може да постави тийнейджърите в риск от психически разстройства и алкохолизъм, казват изследователите.

прочети повече ...

Жизел Бюндхен се пенсионира?

Според слуховете, Жизел Бюндхен - най-добре платеният модел в света в продължение на почти едно десетилетие и ветеран на модния подиум от почти 20 години – може би е готова окончателно да се раздели с модния подиум.

Слуховете, произхождащи от бразилския всекидневник Moda Estadão, намекват, че супермоделът планира до сложи края на изявите си на подиума на местна почва с окончателното й ревю за марката Colcci по време на седмицата на модата в Сао Пауло през април.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии