Анкета

Вслушвате ли се в думите на хората около Вас?

Крави и сърни се насочват по елетропроводите

Повечето крави и сърни стоят в посока север-юг, но високоволтовите електропроводи объркват животните, съобщи Асошиейтед прес.

Край електропроводи на североизток-югозапад или северозапад-югоизток животните пасат в произволна посока.

Когато електропроводите са ориентирани на изток-запад, животните застават в същата посока, твърдят Хинек Бурда и Сабине Бегал от факултета по биология на университета на Дуисбург-Есен и техни чешки колеги.

Учените са изследвали посоката на кравите и сърните със спътникови снимки. Екипът обявява, че ориентацията на кравите в посока север-юг е по земното магнитно поле.

Земното магнитно поле се използва от птици при дългите им полети. Смята се, че го усещат и някои костенурки и риби.

Ново изследване потвърждава, че животните реагират на магнитните сили, защото електропроводите също създават магнитно поле. Вятърът и времето също могат да се отразят върху посоката на кравите. Когато тези фактори не са значими обаче, две-трети от животните застават в посока север-юг.

назад ...

Тийнейджърите започват да пушат и пият, защото мразят родния си град

Младите хора започват да пушат и пият, защото мразят родния си град, според ново проучване.

То разкри, че младите хора казват, че се чувстват нещастни заради техните  взаимоотношения със семейство и приятели, заради  училището, външния си вид, както и мястото, където живеят.

Тези, които съобщават че са нещастни, казват, че са по-склонни да страдат от главоболие или болести и гледат на себе си като на хора, които "не са много добри". Те също така казват, че е по-вероятно да се ядосват лесно, да прекарват повече време сами и да бъдат разсейвани или да бъдат обект на тормоз от свои връстници.

прочети повече ...

Тийнейджърите, които пушат трева, изкарват по-ниски оценки

Тийнейджърите, които често пушат канабис, се представят по-зле на изпити, сочи голямо проучване на британски ученици.

Подрастващите, които са пушили канабис 50 пъти до 15-годишна възраст, показват "влошени" образователни способности, според проучването, проведено от Университетския колеж в Лондон.

Въздействието на по-леката употребата на канабис е трудно да се установи, защото е сложно да се изолират различните влияния на бунтовническото поведение на тийнейджъра като пиене, пушене и използване на други наркотични вещества.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии