Анкета

Вслушвате ли се в думите на хората около Вас?

Най-тежката златна монета в света - продадена на търг

Най-голямата златна монета в света бе продадена за 3,27 млн. евро, точната й материална стойност, на търг във Виена.

Купувач е испанска компания за търговия с ценни метали купи, като на търга не бяха предложени други оферти за монетата.

100-килограмовата монета, една от петте монети с номинал от 1 млн. канадски долара, отсечени от Канадския кралски двор, беше купена чрез писмено наддаване от компанията "Оро дайрект" (ORO direct) със седалище в Мадрид.

Залата, в която се провеждаше търгът беше пълна повече с журналисти, отколкото с потенциални купувачи.

Търгът беше нареден от управителя на австралийския инвестиционен фонд AvW Invest, който обяви неплатежоспособност през май, след като собственикът му и генералният му директор бяха арестувани по подозрение за измама, нарушаване на доверието и други обвинения.

AvW Invest придобила монетата през 2007 г., присъединявайки се към ексклузивен клуб от собственици, сред които кралица Елизабет II, която е изобразена на едната страна на монетата.

Австралийската компания предостави монетата с диаметър 53 см и 3 см дебелина на музей във Виена, където беше изложена. Чистотата на златото в монетата е 99,999%, което я прави рекордьор сред златните монети и по този показател.

назад ...

Тийнейджърите започват да пушат и пият, защото мразят родния си град

Младите хора започват да пушат и пият, защото мразят родния си град, според ново проучване.

То разкри, че младите хора казват, че се чувстват нещастни заради техните  взаимоотношения със семейство и приятели, заради  училището, външния си вид, както и мястото, където живеят.

Тези, които съобщават че са нещастни, казват, че са по-склонни да страдат от главоболие или болести и гледат на себе си като на хора, които "не са много добри". Те също така казват, че е по-вероятно да се ядосват лесно, да прекарват повече време сами и да бъдат разсейвани или да бъдат обект на тормоз от свои връстници.

прочети повече ...

Тийнейджърите, които пушат трева, изкарват по-ниски оценки

Тийнейджърите, които често пушат канабис, се представят по-зле на изпити, сочи голямо проучване на британски ученици.

Подрастващите, които са пушили канабис 50 пъти до 15-годишна възраст, показват "влошени" образователни способности, според проучването, проведено от Университетския колеж в Лондон.

Въздействието на по-леката употребата на канабис е трудно да се установи, защото е сложно да се изолират различните влияния на бунтовническото поведение на тийнейджъра като пиене, пушене и използване на други наркотични вещества.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии