Анкета

Вслушвате ли се в думите на хората около Вас?

Най-тежката златна монета в света - продадена на търг

Най-голямата златна монета в света бе продадена за 3,27 млн. евро, точната й материална стойност, на търг във Виена.

Купувач е испанска компания за търговия с ценни метали купи, като на търга не бяха предложени други оферти за монетата.

100-килограмовата монета, една от петте монети с номинал от 1 млн. канадски долара, отсечени от Канадския кралски двор, беше купена чрез писмено наддаване от компанията "Оро дайрект" (ORO direct) със седалище в Мадрид.

Залата, в която се провеждаше търгът беше пълна повече с журналисти, отколкото с потенциални купувачи.

Търгът беше нареден от управителя на австралийския инвестиционен фонд AvW Invest, който обяви неплатежоспособност през май, след като собственикът му и генералният му директор бяха арестувани по подозрение за измама, нарушаване на доверието и други обвинения.

AvW Invest придобила монетата през 2007 г., присъединявайки се към ексклузивен клуб от собственици, сред които кралица Елизабет II, която е изобразена на едната страна на монетата.

Австралийската компания предостави монетата с диаметър 53 см и 3 см дебелина на музей във Виена, където беше изложена. Чистотата на златото в монетата е 99,999%, което я прави рекордьор сред златните монети и по този показател.

назад ...

Разводът наистина влияе сериозно на тийнейджърите

Тийнейджърите, които са свидетели на развода на родителите си, е по-вероятно да страдат от здравословни проблеми, включително главоболие, проблеми със съня, напрежение, виене на свят и загуба на апетит. И ако детето живее само с единия родител след раздялата, това може да бъде по-лошо за подрастващия, разкриват учените.

Изследователи от Университета в Стокхолм казаха, че са открили, че разводът увеличава  риска от психосоматични проблеми у детето.

прочети повече ...

Препиването в тийнейджърските години води до депресия и алкохолизъм

Прекаляването с алкохола през тийнейджърските години може да причини дълготрайни увреждания на мозъка в зряла възраст.

Това е така, защото пиенето на големи количества алкохол в ранна възраст може да увреди мозъка и да доведе до трайни промени в ДНК-то. Това, от своя страна, може да постави тийнейджърите в риск от психически разстройства и алкохолизъм, казват изследователите.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии