Анкета

Вслушвате ли се в думите на хората около Вас?

Най-тежката златна монета в света - продадена на търг

Най-голямата златна монета в света бе продадена за 3,27 млн. евро, точната й материална стойност, на търг във Виена.

Купувач е испанска компания за търговия с ценни метали купи, като на търга не бяха предложени други оферти за монетата.

100-килограмовата монета, една от петте монети с номинал от 1 млн. канадски долара, отсечени от Канадския кралски двор, беше купена чрез писмено наддаване от компанията "Оро дайрект" (ORO direct) със седалище в Мадрид.

Залата, в която се провеждаше търгът беше пълна повече с журналисти, отколкото с потенциални купувачи.

Търгът беше нареден от управителя на австралийския инвестиционен фонд AvW Invest, който обяви неплатежоспособност през май, след като собственикът му и генералният му директор бяха арестувани по подозрение за измама, нарушаване на доверието и други обвинения.

AvW Invest придобила монетата през 2007 г., присъединявайки се към ексклузивен клуб от собственици, сред които кралица Елизабет II, която е изобразена на едната страна на монетата.

Австралийската компания предостави монетата с диаметър 53 см и 3 см дебелина на музей във Виена, където беше изложена. Чистотата на златото в монетата е 99,999%, което я прави рекордьор сред златните монети и по този показател.

назад ...

Когато София Вергара е била на 19

Тези дни тя е най-високо платената телевизионна актриса благодарение на ролята си на Глория Делгадо-Причет в сериала „Модерно семейство”. Но през 1992 г., София Вергара е била просто поредният безименен модел, който се опитва да си проправи път в модната индустрия.

Наскоро появили се снимки показват красавицата, която сега е на 41, когато е била едва на 19-годишна възраст. На фотосите Вергара позира в различни бански костюми, само четири месеца след раждането на сина й Маноло. Трудно е да се повярва от снимките, че тя наскоро е родила бебе. Провокативните снимки са правени на колумбийското крайбрежие.

прочети повече ...

Лурдес върви по стъпките на Мадона

Доказвайки, че е точно като всяка друга майка, която гледа как детето й играе на сцената, Мадона не успя да скрие колко горда се чувства в неделя вечерта.

Суперзвездата сподели снимка с онлайн последователите си в Туитър, на която е дъщеря й Лурдес Леон. Снимката е от финалната вечер на училищната постановка, в която участва Лурдес. 17-годишното момиче е било част от младия актьорски състав на представлението „Бълха в ухото й”, което се игра в Училището за сценични изкуства LaGuardia в Манхатън.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии