Анкета

Вслушвате ли се в думите на хората около Вас?

Най-тежката златна монета в света - продадена на търг

Най-голямата златна монета в света бе продадена за 3,27 млн. евро, точната й материална стойност, на търг във Виена.

Купувач е испанска компания за търговия с ценни метали купи, като на търга не бяха предложени други оферти за монетата.

100-килограмовата монета, една от петте монети с номинал от 1 млн. канадски долара, отсечени от Канадския кралски двор, беше купена чрез писмено наддаване от компанията "Оро дайрект" (ORO direct) със седалище в Мадрид.

Залата, в която се провеждаше търгът беше пълна повече с журналисти, отколкото с потенциални купувачи.

Търгът беше нареден от управителя на австралийския инвестиционен фонд AvW Invest, който обяви неплатежоспособност през май, след като собственикът му и генералният му директор бяха арестувани по подозрение за измама, нарушаване на доверието и други обвинения.

AvW Invest придобила монетата през 2007 г., присъединявайки се към ексклузивен клуб от собственици, сред които кралица Елизабет II, която е изобразена на едната страна на монетата.

Австралийската компания предостави монетата с диаметър 53 см и 3 см дебелина на музей във Виена, където беше изложена. Чистотата на златото в монетата е 99,999%, което я прави рекордьор сред златните монети и по този показател.

назад ...

Канабисът уврежда сърцето

Пушенето на канабис може да има опустошителен ефект върху сърцето.

Лекарите казват, че рискът се увеличава с почти пет пъти в първия час след като цигарата е изпушена. Те цитират случай, при който 21-годишен мъж е получил инфаркт след пушенето на канабис - и казват, че наркотикът е бил причината. Доклада описва, че мъжа е пушил марихуана и цигари редовно.

Той пристигнал в спешното отделение на Университетската болница в Уелс в Кардиф оплаквайки се от остра болка в лявата част на гърдите му, която е продължила половин час.
Казал, че болката започнала след като играл футбол.

прочети повече ...

Дори една чаша газирана напитка на ден може да увреди паметта на тийнейджъра

Само една газирана напитка на ден може да повреди паметта на тийнейджърите.

Изследователи от Университета на Южна Калифорния открили, че напитки, пълни със захар, може да повлияят на способността на хората да се учат. Освен че причиняват затлъстяване, напитките също правят младежите по-агресивни. Нови експерименти са установили, че тези напитки увреждат активност на мозъка, както и способността за запаметяване на информация.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии