Анкета

Вслушвате ли се в думите на хората около Вас?

Най-тежката златна монета в света - продадена на търг

Най-голямата златна монета в света бе продадена за 3,27 млн. евро, точната й материална стойност, на търг във Виена.

Купувач е испанска компания за търговия с ценни метали купи, като на търга не бяха предложени други оферти за монетата.

100-килограмовата монета, една от петте монети с номинал от 1 млн. канадски долара, отсечени от Канадския кралски двор, беше купена чрез писмено наддаване от компанията "Оро дайрект" (ORO direct) със седалище в Мадрид.

Залата, в която се провеждаше търгът беше пълна повече с журналисти, отколкото с потенциални купувачи.

Търгът беше нареден от управителя на австралийския инвестиционен фонд AvW Invest, който обяви неплатежоспособност през май, след като собственикът му и генералният му директор бяха арестувани по подозрение за измама, нарушаване на доверието и други обвинения.

AvW Invest придобила монетата през 2007 г., присъединявайки се към ексклузивен клуб от собственици, сред които кралица Елизабет II, която е изобразена на едната страна на монетата.

Австралийската компания предостави монетата с диаметър 53 см и 3 см дебелина на музей във Виена, където беше изложена. Чистотата на златото в монетата е 99,999%, което я прави рекордьор сред златните монети и по този показател.

назад ...

Моментът от развитите на едно момиче, когато то достига полова зрялост, влияе на риска от заболявания

Възрастта, на която едно момиче достига пубертета, може да повлияе на нейния риск от развитие на диабет, сърдечни заболявания и рак на гърдата по-късно в живота.

Едно ново проучване, проведено в Университета в Кеймбридж, е открило, че възрастта, на която едно момиче достига полова зрялост, се определя от това от кой родител момичето наследява специфични гени. Щампованите гени са набор от гени, които се наследяват само от един родител и като такива, дейността им се различава в зависимост от това от кой родител идват.

прочети повече ...

Дори една питие, изпито на 14-годишна възраст, може да превърне тийнейджъра в алкохолик

Само една чаша вино или бира, изпита на 14-годишна възраст, може да помогне на един тийнейджър да се пристрасти към алкохола, твърдят учени.

Ранният опит с алкохола е една от многото фактори, които могат да бъдат използвани за идентифициране на бъдещи алкохолици, заявяват експерти. Други фактори включват личностни черти като търсене на силни емоции, фамилна анамнеза, генетиката и мозъчната структура. Комбинирайки тези фактори заедно, учените са в състояние да предвидят кой от една голяма група от 14-годишни ще прекалява с алкохола след 16-годишна възраст с точност 70 на сто.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии