Анкета

Вслушвате ли се в думите на хората около Вас?

Секс на първа среща е вече нещо нормално

Социолозите са категорични, че младежите вече правят първите си сексуални опити на 13-15-годишна възраст. След първите стъпки нещата се развиват с шеметна бързина. Сексът на първа среща се смята за нещо абсолютно нормално, като изобщо не е задължително след него да последва обвързване. Модерните връзки изключват ежедневните срещи и многобройни телефонни разговори. Главното условие е всеки да запази личното си пространство, приятели, развлечения, начин на живот - без да се съобразява, нито пък да изисква съпричастност от партньора си.

Сега е нормално да се формират интимни двойки в най-ранна възраст. Но в същото време има тенденция към все по-късно сключване на брак. Днес много млади хора се отказват дори от съвместното съжителство, като целта е всеки от партньорите да разполага със собствено пространство и време за себе си. И всичко това се възприема не като каприз, а като необходимост.

Когато възрастта на първия сексуален акт става все по-ниска, младежите създават интимна връзка докато все още са почти деца. Така в повечето случаи даже и да формират стабилна двойка, докато дойде време да имат собствени деца, вече са престанали да изпитват сексуално влечение един към друг, т.е. са привлечени от друг, или други, сексуални партньори. А освен това, са приучени да обръщат внимание преди всичко на личните си потребности, което предвещава краха на връзката.

Социолозите твърдят, че вината не е тяхна - младежите просто са част от общество, в което индивидуализмът е издигнат на пиедестал. Достатъчно е да хвърлите поглед на анимационните филми, книгите, тв каналите за деца - всички те подтикват към индивидуализъм, внушават на децата, че трябва да се справят с проблемите самостоятелно, постоянно да мобилизират личностните си сили и умения. Може би поради тази причина дори тези, които се осмелят да сключат брак, твърдят, че най-важното условие за успешен съвместен живот е съхраняването на личната свободата в семейството. Тя се поставя наред с критерии като равенството и поделянето на домашните отношения и е по-високо ценена дори от сексуалната съвместимост.

За модерните млади хора, които решават да създадат семейство или поне сериозна връзка, е по-важно да запазят независимостта си, отколкото да подкрепят чувство на близост и интимност.
Свидетели сме на истинска революция в отношенията между половете. Привързаността е отделена от ероса. Личната свобода има по-голямо значение от равенството в двойката. Сексът е важен, но не води до ангажименти. Коя ли е следващата стъпка?

назад ...

Мързеливите тийнейджъри имат мускулната маса на пенсионер

Мързеливите тийнейджъри, които отбягват ходенето, може да си причиняват повече вреда, отколкото осъзнават.

Младите хора, които са обездвижени за само две седмици, губят една трета от тяхната мускулна сила и придобиват същата способност за ходене като на човек, който е 50 години по-стар, според проучване. За да се възстанови същата сила, е необходимо да бъдеш активен три-пъти по-дълго от  времето, прекарано в неактивно състояние, заявиха изследователите.

прочети повече ...

Момичетата често казват "обичам те" без да го мислят

Това може да не е най-романтичното нещо, което да научите точно в Деня на влюбените. Но когато едно момиче казва "обичам те" - това може да бъде само от учтивост. Една трета от жените казват на партньора си, че го обичат, макар да не е така, защото той им го е казал първи и те чувстват натиск да му отвърнат със същото.

Една пета от мъжете признават, че правят същото. Други казват „обичам те”, защото им се струва, че "това е правилното нещо, което да се каже". 15 на сто признават, че са го казали, макар да не го мислят сериозно във вихъра на страстта.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии